Bodring shifosi

— Bodringning shifobaxshligiga sabab uning tarkibida C, A, B1, B2, B3, B6 darmondorilarning butun bir majmui, shuningdek, kaltsiy, temir, magniy, rux va yana ko‘plab...

Semirishdan qo‘rqmay har kuni iste’mol qilish mumkin bo‘lgan shirinliklar nomi ma’lum qilindi

Oramizda shirinliklarni yaxshi ko‘radiganlar ko‘pchilikni tashkil qiladi. Biroq ularning kaloriyali ekanligi va shu bois qomatga ta’sir ko‘rsatishi haqidagi o‘ylar bizga tinchlik bermaydi. Parhezshunoslar bu...

Har bir taom uchun guruchning qanday turlari mos keladi?

Guruch – dunyodagi eng ommabop oziq-ovqatlardan biri va sayyoramiz yarim aholisi ovqatlarining asosiy qismi hisoblanadi. Donining kattaligi bo‘yicha u uch turga ajratiladi: dumaloqdonli, o‘rtachadonli...

Zaytun yog‘ining sog‘liq uchun foydasi qanday ekani aniqlandi

Sichqonlarda o‘tkazilgan tajriba zaytun yog‘i tarkibidagi aksiloksidant hidroksitirozol semizlik va jigar kasalliklari bilan kurashishga yordam berishini ko‘rsatdi. Lipids in Health and Disease jurnalida chop...

Ajoyib bo‘rsildoq

Zarur masalliqlar: xamiriga: 700 gr. un, 250 ml. sut, 200 gr. sariyog‘, 1 osh qoshiq shakar, 6 gr. xamirturush, o‘simlik yog‘i, tuz; qiymasiga: 500...

Limonning biz bilgan va bilmagan foydali xususiyatlar

Barchaga ma’lumki, limon - ozuqa moddalari va vitaminlarning ajoyib manbai. Limonning nordon va o‘tkir ta’mi insonni tetiklashtiradi va immunitetimizga turli viruslar hamda kasalliklar bilan kurashishga...

Qizil loviyadan salat

Hatto, tushlikning o‘rnini bosadi! Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan tovuq go‘shti, yarim stakan qaynatilgan qizil loviya, 4 ta tuzlangan bodring, 3 dona qaynatilgan tuxum, 2...

Oshqovoqning xosiyati

Oshqovoq mag‘izi salomatlik uchun koni foyda ekani qadimdan ma’lum. Olimlar bugun uning yangi-yangi xosiyatlarini kashf etishmoqda. Xususan, oshqovoq tarkibida karotinoidlar miqdori ko‘pligi bois, organizmda...

Eng parhezbop mahsulot

Yevropa parhezshunoslar assotsiatsiyasi tomonidan shu yil bahorda e’lon qilingan ma’lumotda quyon go‘shti eng parhezbop mahsulot sifatida tilga olingan. Ma’lum bo‘lishicha, odam organizmi quyon go‘shtini...

Steyk yohud barra go’shtni tayyorlashda yo‘l qo‘yiladigan xatolar

Steykni tayyorlash oson bo‘lib ko‘rinishi mumkin. Lekin haqiqatda bunday emas: uy steyki quruq va tuzsiz chiqishi mumkin. Bu taomning mazali va sersuv bo‘lib pishishi...
1,624МухлисларLike
65,174КузатаётганларКузатиш
16КузатаётганларКузатиш
14ОбуначиларОбуна бўлиш